Informatie kittens

Geinteresseerd in een kitten..?
Wanneer u geïnteresseerd bent in een kitten van onze cattery dan is het belang dat u een aantal dingen van te voren te weten.  Onze kittens worden vol liefde grootgebracht als volwaardige leden van ons gezin. Ze groeien op in onze huiskamer, waar wij altijd zijn. Zo kunnen wij alles in de gaten houden en wennen ze aan alles. Ze worden zo dus gesocialiseerd met mensen, onze honden (engelse Staffords en alle andere dingen om zich heen. Wij behouden ons te allen tijde het recht om een kitten langer te houden wanneer wij vinden dat dit het beste is voor het kitten. Wij verwachten dan ook begrip en respect voor de keuzes die wij als fokkers maken.

Men kan bij ons vrijblijvend komen kijken na afspraak en eventueel een kitten reserveren.

Wat u MOET weten….

– Kittens worden alleen geplaatst indien er minimaal een andere kat in huis aanwezig is.
Vanaf 10 weken bent u van harte welkom om op kraamvisite te komen.
– Onze kittens worden geleverd met: 1 x enting en met stamboom, volgens schema ontwormd en voorzien van een gezondheidsverklaring van de dierenarts.
– Indien een kitten word geplaatst als huisdier gaat de nieuwe eigenaar ermee akkoord, dat er met de poes/kater absoluut niet word gefokt en dat de poes/kater zal worden gecastreerd/gesteriliseerd tussen de 6 en 10 maanden.
– Stamboom, voor kitten wat geplaatst word als huisdier, word pas afgegeven (nagezonden) na overleg bewijs castratie/sterilisatie van de dierenarts.
– Kittens die geplaatst worden als huisdier, worden geënt  (1X)  met 12 weken en mogen dan met 14 weken verhuizen, de tweede enting moet dan door de nieuwe eigenaar gegeven worden.

Kittens voor de fok vragen wij een meerprijs en worden alleen geplaatst bij serieuze fokkers/cattery’s die net als wij het ras willen verbeteren.
-Kittens die geplaatst worden voor de fok worden geënt (2X) met 11 en 14 weken,eventueel rabies enting, chip en mogen dan met 16/17 weken verhuizen.
Kittens zijn volgens schema ontwormd.

****Het ent schema  is afhankelijk van de opgroei van het nest en gewichten van de kittens.

Kitten reserveren?

– een kitten bezichtigen en reserveren kan pas vanaf 10 weken.

– Wanneer u een kitten wil reserveren vragen wij een bedrag aan ” zogeheten handgeld”, zodat wij zeker weten dat wij het kitten echt kunnen vasthouden. Mocht het kitten door u worden afgezegd om wat voor reden dan ook dan wordt dit handgeld niet teruggegeven. Zijn wij degenen die een kitten afzeggen dan krijgt u uiteraard uw handgeld terug.
Een kitten is pas gereserveerd als er “handgeld is gegeven, een kitten “vasthouden” doen we niet, hiermee hebben we slechte ervaringen.

Plaatsingsvoorwaarden:
– Wij plaatsen geen kittens die buiten lopen! Wanneer uw tuin of balkon ‘cat proof’ gemaakt is en de kat niet uit de tuin of van het balkon kan dan is er geen probleem maar kan dit wel dan raden wij u af de kat buiten te laten lopen. Wij brengen, met veel liefde, zorg en energie, uw kitten groot. Om te moeten horen dat hij weg is of er is iets nog veel ergers gebeurd is voor ons onverteerbaar.

– Een siamees / oosters korthaar kan niet alleen in een huis geplaatst worden. Een hond, een kat en nog beter een rasgenoot is een absoluut vereiste. Een Siamees / okh is een dier dat waarde hecht aan een maatje. Willen wij een kat aan u verkopen dan zal er op z’n minst een ander dier in huis aanwezig moeten zijn.

– Leest u de informatie over het karakter van de Siamees / Oosters korthaar. Dit is een ras waarbij u goed geïnformeerd moet zijn. Wij willen u zeker niet ontmoedigen om dit geweldige ras in huis te nemen maar wij willen te allen tijden wel voorkomen dat wij u niet goed geïnformeerd hebben en ons kitten blijkt later toch weg te moeten omdat het ‘toch een beetje tegenvalt’.

Het is erg belangrijk dat u zich realiseert dat u niet zomaar een kitten koopt. U neemt een dier voor lange tijd in huis, het wordt uw maatje, uw gezinslid. Het is voor ons uiterst belangrijk er zorg voor te dragen dat u zich dit realiseert.

Mocht u nog vragen hebben over kitten’s en de verwachte nesten , stel ze gerust en neem contact met ons op.